Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Mänskliga faktorer för underhåll

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, D7013B
Ergonomi omfattar fysiologiska och psykologiska aspekter som påverkar människans prestation vid underhållsarbete

Människans prestation vid underhållsarbete påverkas av den fysiska arbetsmiljön och psykologiska aspekter på arbetsplatsen och i privatlivet. I den här kursen kommer du att lära dig ergonomiska principer och faktorer, människans begränsningar, säkerhetskultur och orsaker till stress och utmattning. Du kommer också att lära dig hur organisatoriska aspekter som kommunikation, teamwork och rutiner påverkar säkerheten vid underhållsarbete.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Mattias Holmgren

Mattias Holmgren, Universitetslektor

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-492433
Phillip Tretten

Phillip Tretten, Biträdande professor, Excellent lärare

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-492855