Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Examensarbete i teknisk design, produktdesign, civilingenjör

30 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, D7014A
Kursen omfattar ett självständigt arbete inom teknisk design där syftet är att öva, utveckla och demonstrera kunskaper i både teori och praktik.

Studenten utformar själv projektet med eller utan extern uppdragsgivare, formulerar dess frågeställningar och planerar genomförandet i samråd med handledare. I arbetet ingår att visa förmåga att planera, genomföra och slutföra ett projekt inom ramen för teknisk design, bestående av både akademiska delar, som exempelvis litteraturstudie och presentationer, samt praktiska delar som användarstudier och utvecklingsarbete. Examinationen består av muntliga, skriftliga och visuella presentationer av arbetet och dess faser.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Åsa Wikberg-Nilsson

Åsa Wikberg-Nilsson, Biträdande professor, Ämnesföreträdare, Excellent lärare

Organisation: Design, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491342