Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Interaktionsdesign

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, D7015A
Kursen omfattar att du utvecklar och fördjupar din kunskap och förmåga att utforma och utveckla interaktiva produkter baserade på förståelse för samspelet mellan användare och system, med fokus på användbarhet, tillgänglighet och användarupplevelse.

Allt fler fysiska produkter, tjänster, miljöer och system i människans vardag har någon form av integrerad teknik. Detta ställer allt större krav på en medveten utformning och utvecklingsprocess där förståelse för användarens behov, preferenser och förutsättningar integreras med kunskap om ny teknik. I kursen Interaktionsdesign utvecklar och fördjupar du din kunskap och förmåga till utformning och utveckling av interaktiva produkter baserat på förståelse av samspelet mellan användare och system, med fokus på god användbarhet, tillgänglighet samt användarupplevelse.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Jörgen Normark

Jörgen Normark, Universitetslektor, Avdelningschef

Organisation: Design, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491480