Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Produktvisualisering

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, D7017A
Man brukar säga att en bild säger mer är tusen ord. Detta är ett talesätt med hög grad av sanning eftersom visualisering, där data och annan information omvandlas till något visuellt, engagerar människans sensoriska sinnen.

Man brukar säga att en bild säger mer är tusen ord. Detta är ett talesätt med hög grad av sanning eftersom visualisering, där data och annan information omvandlas till något visuellt, engagerar människans sensoriska sinnen; oavsett om det rör sig om handskisser, 3D-genererade bilder och filmer, virtuella modeller eller fysiska modeller. Resultatet är en enkel och effektiv metod för att kommunicera komplex information och har visat sig vara ett kraftfullt och nödvändigt verktyg inom utvecklingsprojekt av olika slag. [1]. Kursen behandlar 3D-visualisering i syfte att användas för att skapa underlag för beslut inom utvecklingsprojekt, sälja in ett designkoncept, ligga till grund för marknadsföringsmaterial eller visualisera komplexa tekniska lösningar.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Anders Berglund

Anders Berglund, Universitetsadjunkt

Organisation: Design, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492938
Peter Törlind

Peter Törlind, Biträdande professor, Excellent lärare

Organisation: Produktinnovation, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492412