Utbwebben - defaultbild för kurser swe

Programvaruteknik

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, D7025E
Hur utvecklas programvara för att kunden ska vara nöjd samt inom ramarna för budget och tid? Detta lär ni er i projektform med veckovisa inlämningar och examination.
Programvaruteknik handlar om hur man planerar och genomför utveckling av programvarubaserade system, från tidig idé till avancerad prototyp. Kursen bygger på ett projekt där studenterna praktiskt får öva sig att bland annat göra en första projektplan, kravspecifikation och systemdesign, sammansatt till en projektportfölj. I bagaget bör studenter ha kunskaper om att utveckla programkod i liten skala, tex genom kurser i programmering, och gärna nån kurs om människa-maskin-gränssnitt och projektledning. Kursen är på avancerad nivå där arbetet främst görs i projektform med muntlig och skriftlig presentation i slutet av kursen.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Kåre Synnes

Kåre Synnes, Professor

Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-491507