Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Ledarskap i praktiken

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, E0010N
Kursen utgår från ett praktiskt ledarskapsperspektiv. Fokus ligger på faktorer som direkt eller indirekt påverkar ledarskapet - och rollen som ledare - på operativ nivå.

Kursen vänder sig till den som är nyfiken på ledarskap och ledarskapsrollen, och därför önskar utveckla sin kunskap inom området.
Kursen bygger på tre till varandra relaterade moment, där hinder och förutsättningar för effektivt ledarskap i praktiken utgör det genomgående temat. De tre momenten kan kortfattat beskrivas enligt följande:
* 1) Ledarskap och ledarrollen med utgångspunkt från ledarskapsteorier och motivationsteorier.
* 2) Ledarskap och ledarrollen med utgångspunkt från teori inom områdena gruppdynamik, grupputveckling och effektiva grupper.
* 3) Att leda i olika sammanhang - i olika kulturer, i press/stress/kris och i förändring.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Mats Westerberg

Mats Westerberg, Professor

Organisation: Entreprenörskap och innovation, Industriell ekonomi, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491808