Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Fysik 3

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, F0006T
Kursen innehåller modern fysik och mekanik. Modern fysik berör speciell relativitetsteori och kärnfysik. Mekanik berör rotationsmekanik och stel kropps rörelse. Grundläggande kunskaper inom ingenjörsmekanik förutsätts.

Hur fort går tiden? Varför är kärnavfall farligt? Hur stort är universum? Hur räknar man på en varierande acceleration? Rullar en tom ölburk fortare än en full? Varför är det svårare att cykla långsamt? Hur kan vinden få en bilbro att gunga? Dessa, och många andra frågor får du svar på i Fysik 3. Kursen ger dig en solid påbyggnad som hjälper dig att bättre förstå de tillämpningar du stöter på senare i utbildningen för att inte tala om arbetslivet. Kunskaperna i fysik ger dig en god bas för forskning och utveckling oavsett vilket område du jobbar inom. De ger också en bredd som är nödvändig för att hänga med i dagens föränderliga samhälle. Fysik 3 ingår därför i alla våra civilingenjörsprogram. Välkommen!

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Erik Elfgren

Erik Elfgren, Biträdande professor, Excellent lärare

Organisation: Energiteknik, Energivetenskap, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Telefon: 0920-492056