Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Astrofysik och kosmologi

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, F0027T
Denna kurs är en gedigen introduktion till Astrofysik & Kosmologi – ämnesområden som erhållit flertalet Nobelpris de senaste åren. Vi använder den internationellt välkända läroboken ”An Introduction to Modern Astrophysics” av Carroll & Ostlie

Efter genomgången kurs kommer du att ha en inblick i modern astrofysik och kosmologi. Du kommer att se att astrofysik handlar om fenomen i universum som kan förklaras med grundläggande fysik, och kosmologi handlar om universums storskaliga struktur, dynamik & utveckling. Du känner till de senaste upptäckterna. Kursen förbereder dig även för examensarbete i ämnet.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Johan Hansson

Johan Hansson, Professor

Organisation: Tillämpad fysik, Materialvetenskap, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Telefon: 0920-491072