Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Miljösystemanalys

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, F0058T
Kursen handlar om att inkludera miljöpåverkan inför strategiska beslut med tillämpning av systemanalys. Utbildar i systemtänkande, integrerad problemlösnings. Grundläggande miljökunskaper krävs.

Miljösystemanalys syftar till att stödja beslutsfattande för hållbar utveckling. Det gör vi genom att introducera begreppet systemtänkande och integrerade problemlösning ramverk för komplexa hållbarhetsproblem, samt insikt i olika etiska ståndpunkter kopplade till miljön. Med hjälp av fallstudier analyserar vi olika sätt som miljöpåverkan (från energirelaterade teknologier, produkter och/eller system) kan beaktas för att jämföra olika teknologier, produkter, potentiella projekt, styrmedel, planer eller program.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Anna Krook-Riekkola

Anna Krook-Riekkola, Biträdande professor

Organisation: Energiteknik, Energivetenskap, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Telefon: 0920-492552