Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Kunskapsbaserade jämställdhetsinsatser i organisationer och samhälle

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, G0011A
Kursen handlar om hur genusvetenskaplig kunskap kan användas för praktiska jämställdhetsinsatser i organisationer och samhälle.

Med avstamp i forskning som analyserar genomförda jämställdhetsinsatser i företag, myndigheter och andra organisationer i Sverige och internationellt ger kursen praktiska exempel på hur sådana insatser kan planeras, genomföras och utvärderas.
Kursen riktar sig särskilt till deltagare som själva leder eller medverkar i jämställdhetsinsatser och är utformad för att kunna kombineras med annan sysselsättning. Deltagarnas egna erfarenheter och kompetenser tillvaratas genom pedagogiken kollegialt lärande (peer-to-peer learning) där deltagarna stöttar varandras kunskapsutveckling.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Malin Lindberg

Malin Lindberg, Professor

Organisation: Design, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491082