Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Strategisk ledning

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, G0011N
Globaliseringen tillsammans med den snabba tekniska utvecklingen ställer nya krav på den strategiska kompetensen i dagens organisationer. Förmågan att utveckla och implementera strategier för verksamheten blir därför helt avgörande för framgång.

Med grund i klassiska och mer moderna teorier och modeller om strategi och strategisk ledning belyser kursen hur organisationer kan arbeta effektivt med strategier som vägleder och styr verksamheten. Kursen behandlar kopplingen mellan organisationen och dess omvärld samt metoder och modeller för hur organisation och omvärld kan analyseras för att skapa underlag för olika strategier för verksamheten. Vidare behandlar kursen också hur strategier kan utvecklas, implementeras och hur strategiskt förändringsarbete kan genomföras.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Mats Westerberg

Mats Westerberg, Professor

Organisation: Entreprenörskap och innovation, Industriell ekonomi, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491808