Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

IT-design från ett systemperspektiv

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, I0005N
Kursen fokuserar på processbaserad metodik och tekniker för verksamhetsanalys och modellering som tydliggör samspelet mellan människor, IT-system och verksamheter.

Studenten arbetar under kursen med metoder och tekniker som skapar delaktighet och förståelse för vad som påverkar en verksamhet. Dessa metoderhar sitt ursprung i Soft Systems Methodology och syftar till att tydliggöra kopplingen mellan människa, IT-system och verksamhet. Därmed skapas en rik bild av verksamheten och en djup förståelse av alla delar som kan påverkas i systemutvecklingsprocessen samt hur dessa kan moduleras för att kunna designa ett IT-system som alla accepterar.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Maria Jansson

Maria Jansson, Samverkansstrateg

Organisation: Informationssystem, Digitala tjänster och system, Samverkan och studentrekrytering, Verksamhetsstöd, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-493005