Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Design av IT

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, I0006N
Kursens fokus är design av IT-system, det sammanhang där designen sker och vad som påverkar processen. I kursen används olika modeller, metoder och beskrivningstekniker som stöd för designprocessen.

Målet med kursen är att studenten ska tillägna sig kunskap om hur IT-system utvecklas och vad som påverkar denna utveckling. Under kursens gång ska studenten förstå och lära sig att använda olika modeller, metoder och beskrivningstekniker som används vid systemutvecklingsarbeten. Studenten skall också införskaffa sig kunskap om hårt-, mjukt- och kritiskt systemtänkande samt förstå att olika systemvetenskapliga synsätt leder till olika resultat av utvecklingsarbetet. Studenten ska även lära sig bedöma kvalitet på IT-system.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Abdolrasoul Habibipour

Abdolrasoul Habibipour, Universitetslektor

Organisation: Informationssystem, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-492357