Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Interaktion och Mobilitet

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, I0012N
Kursens fokus är designprinciper för användning och design av stationära och mobila IT-system

Målet med kursen är att studenten ska kunnadesigna applikationsdetaljer som stödjer interaktion mellan användare. Studenten förstår vikten av att designa och konstruera IT-system som gör det möjligt för människor att använda IT-system på ett effektivt och tillfredsställande sätt oberoende av var de befinner sig. Studenten kan även välja, anpassa och använda olika metoder för att förstå användare, för att sedan kunna designa ett IT-system som hjälper användarna att nå sina mål.Här ingår kunskap omolika angreppssätt för design av användargränssnitt samt hur detaljer i interaktionen kan designas beroende på användarens behov. Kursen behandlar även områden som mobilitet och design för mobil användning som innefattar den mobila användaren, mobila applikationer och teknologier, mobila design principer samt vilka design mönster som är viktiga att känna till vid design av användargränssnitt avsedd för mobil användning.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Anna Ståhlbröst

Anna Ståhlbröst, Professor tillika ämnesföreträdare

Organisation: Informationssystem, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-492091