Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Tjänstearkitektur

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, I0017N
Denna kurs ger grunden i tjänstearkitektur och hur detta angreppssätt används för att förstå och designa organisationer från ett tjänsteperspektiv. Andra moment är analys av organisationer som en uppsättning tjänster samt design av tjänsteerbjudanden

Kursen har tre övergripande moment. Det första momentet fokuserar på att förstå grunden för tjänstearkitektur och hur detta angreppssätt kan användas för att förstå organisationer som en uppsättning tjänster och hur tjänstedesignen ska drivas baserat på affärskrav. I det andra momentet är en viktig del att skapa olika tjänstemodeller och förstå hur dessa påverkar organisationen och dess erbjudande. En viktig del i detta moment blir att även kritiskt förhålla sig till den gjorda tjänstearkitekturen och dess påverkan. Moment tre fokuserar på att designa och samordna tjänster. Kursen tjänstearkitektur fokuserar på hur strategiskt och tekniskt arbete kan möjliggöra nya digitala tjänster och nya affärer.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Svante Edzen, Universitetsadjunkt

Organisation: Informationssystem, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-491248