Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Handelsrätt I

15 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, J0006N
Hur uppkommer ett bindande avtal? Vad gäller om parterna är oense om vilken innebörd deras avtal skall anse ha? Kan affärsinnehavare få skadestånd av konkurrenter som ”tar kunder”? Bland annat dessa frågor kommer kursen att behandla.

Kursen syftar till att träna och utveckla förmågan att behandla problematiska fall med hjälp av juridisk metod.Kursen behandlar allmän avtalsrätt och i anslutning till denna även standardavtalsrätten. Vidare studeras den speciella kontraktsrätten och dess förhållande till den allmänna avtalsrätten. Dessutom studeras skadestånds- och försäkringsrätt och hur dessa regler samverkar.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Malou Larsson Klevhill, Biträdande professor

Organisation: Rättsvetenskap, Samhällsvetenskap, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-493964