Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Kvalitetsutveckling - värderingar, arbetssätt och verktyg: Grundkurs

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, K0012N
Att förbättra kvaliteten på varor och tjänster blir allt viktigare för såväl privata företag som offentlig sektor. Kvalitetsarbete innebär att finna effektiva arbetssätt och att skapa nöjda kunder.

Kursen syftar till att ge grundläggande kunskaper om kvalitet ur ett helhetsperspektiv. Vi utgår från en historisk exposé över kvalitetsbegreppet och arbetet med kvalitetsutveckling. Tonvikt läggs på dagens syn på offensiv kvalitetsutveckling som kan uppfattas som att uppfylla, och helst överträffa kundernas behov och förväntningar. Vidare diskuteras hur kvalitet hänger samman med produktivitet och lönsamhet. Vi fortsätter introduktion av kvalitetsledningsstandarden ISO 9000 och på vilket sätt den kan ge stöd i ett företag eller annan organisation. Vi avslutar med exempel på olika arbetssätt och verktyg för ett strukturerat arbete med offensiv kvalitetsutveckling och ständiga förbättringar. Det finns möjligheter att arbeta med exempel från kursdeltagarnas egen verksamhet.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Erik Lovén

Erik Lovén, Universitetsadjunkt

Organisation: Kvalitetsteknik och logistik, Industriell ekonomi, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492402