Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Databaser, en introduktion

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, L0003B
Kursen ger grundläggande kunskaper i relationsdatabaser och SQL-språket samt en introduktion till Ms Sql Server.

Kursens mål är att ge studenterna förmåga att redogöra för och förklara grundläggande begrepp inom databasteori och särskilt relationsdatabasteori. Studenterna ska kunna konstruera databaser (datamodellera) utifrån en beskriven verklighet. Studenterna ska också behärska grunderna i frågespråket SQL och kunna konstruera enkla applikationer som hanterar databaser. Studenterna ska dessutom lära sig använda ett kartverktyg med tillhörande databas och kunna redogöra för hur någon geografisk komponent används för att hantera data i applikationer. Vidare ska studenterna utveckla färdighet i att dokumentera eget arbete enligt vedertagen metodologi.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Folke Stridsman

Folke Stridsman, Universitetsadjunkt

Organisation: Arkitektur, Arkitektur och vatten, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-491727