Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Teknik för grundlärare åk 1-6

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, L0039P
Teknik finns överallt i vår vardag. Den finns i vårt samhälle, hemma, i vårt arbete samt under vår fritid. Men vad är teknik som skolämne? Vilka kunskaper och förmågor är det som skall utvecklas?

Under kursen arbetar vi med olika teknikområden kopplat till grundskolans teknikkursplan. Teknik finns överallt i vår vardag. Den finns i vårt samhälle, hemma, i vårt arbete samt under vår fritid. Men vad är teknik som skolämne? Vilka kunskaper och förmågor är det som skall utvecklas? Under kursen arbetar vi med olika teknikområden kopplat till grundskolans teknikkursplan. Föreläsningar och reflektion varvas med eget prövande och konstruerande. Utbildningen syftar till att utveckla deltagarnas förmåga att såväl praktiskt som teoretiskt undervisa barn i teknikämnet i åk 1-6.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.