Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

IDE-utvecklarna: Innovation, Driv och Entreprenörskap

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, M0027T
Målet för kursen är att stötta studenter som vill och är intresserade av att utveckla en idé eller ett identifierat behov och våga gå vidare mot ett företagande.

Dina förmågor att driva utvecklingsprojekt får större och större betydelse i yrkeslivet, vare sig det är som egen företagare eller som anställd. De kompetenser som anses viktiga är, bland annat förmågan att knyta kontakter, styrkan att kunna lyssna, förstå och sammanföra olika perspektiv i grupper och skicklighet i att visualisera och kommunicera sitt budskap till olika människor. Det vill säga de sociala förmågorna är viktiga och behöver utvecklas parallellt med projektets slutresultat.

 

I den här kursen får du i en stödjande miljö möjligheten att våga ta steget och utveckla din potential för entreprenörskap baserat på arbetet med att gå från idé till nya produkter och innovationer. Affärsmannaskap kan förklaras som en förståelse för sin roll i projektet/företaget och en förståelse för hur idéerna kan utvecklas och säljas för att skapa mervärde för andra, är vägledande i kursen.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Peter Törlind

Peter Törlind, Biträdande professor, Excellent lärare

Organisation: Produktinnovation, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492412