Utbwebben - defaultbild för kurser swe

Ljussättning för fotografi

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, M0032F
Kursen berör ljussättning i studio för olika objekt som stilleben och porträtt men även interiörfotografering i befintlig miljö. Kursen lägger vikt vid att förstå ljusets egenskaper.
Kursen går igenom grundläggande tekniker inom ljussättning. Den ger en förståelse för ljusets egenskaper vid olika vinklar och avstånd och hur ljuset påverkar och påverkas av olika ytor och material. Förstår man ljuset ökar möjligheten att ge en större genomslagskraft åt bilden. Under kursen får du fotografera stilleben och olika typer av material såsom glas och metall. Du kommer att få pröva på att fotografera porträtt. Du kommer även att få ljussätta och fotografera befintliga lokaler. Ateljé och ljusutrustning finns att låna på skolan.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.