Utbwebben - defaultbild för kurser swe

Konstnärlig anatomi och skulptur

15 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, M0040D
Enorche är ett franskt ord och betyder utan hud. De franska akademierna under 1800-talet använde sig av denna form för att uppnå en gedigen kunskap om kroppens rörelse, funktion och form.
Kursens mål är att studenten efter avslutad kurs ska ha tillägnat sig grundläggande kunskaper i anatomi, samt grundläggande färdigheter i att uttrycka sig i form, från idé till färdigt resultat. Det som behandlas är bl a: anatomi, proportion, form,verktyg/material. Kursen består av två moment, anatomi och skulptur. Man konstruerar en Ecorchet (en avskalad kropp med synliga ben och muskler, gjord i lera) samt en fri skulptur baserad på egna skisser.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Arash Källmark

Arash Källmark, Universitetsadjunkt, Utbildningsledare Visuell gestaltning

Organisation: ÖVRIGTVISG, KKL Musik, medier och teater, Institutionen för konst, kommunikation och lärande
Telefon: 0910-585347