Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Ekologi och miljökunskap

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, N0005P
En kurs i ekologi, miljöproblem och miljöproblems ekosystemeffekter.

Kursmål är att du efter avslutat kurs ska ha grundläggande kunskaper om hur ekosystem fungerar, och hur de påverkas av olika miljöproblem, som är användbara i kommande yrken.

Med genomgångar och diskussioner kommer grundläggande ekologiska processer, olika typer ekosystem och några centrala miljöproblem att tas upp och under en exkursion kommer kursdeltagare att få erfarenhet av några lokala ekosystem. Vid övningstillfällen tränas förståelse och analys av ekosystems funktion. Under ett projektarbete fördjupar sig kursdeltagare i ett miljöproblem, som väljs i samråd med lärare, och tränar analys av miljöproblems ekologiska effekter samt övar muntlig och skriftlig framställning av detta.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Gunnar Jonsson

Gunnar Jonsson, Biträdande professor

Organisation: Pedagogik, Pedagogik, språk och ämnesdidaktik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik
Telefon: 0920-491532