Utbwebben - defaultbild för kurser swe

Avancerad infattningsteknik

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, O0037K
De studerande skall efter kursen kunna utforma olika typer av avancerade infattningar av olika ädelstenar med hänsyn till deras slipformer och hårdhet.
Teori integreras i praktiska genomgångar och övningar av avancerade steninfattningar och olika tekniker. Praktiskt arbete ingår med olika infattningsarbeten med olika fattningstekniker, som t.ex. stjärnfattning och pavéfattning. Man lär sig att tillverka och använda olika verktyg och hjälpmedel som sticklar och provplattor för infattningsträning i silver. Vidare tränas infattning av syntetiska stenar i olika färdiga infattningar.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Christina Wanhainen

Christina Wanhainen, Professor tillika ämnesföreträdare

Organisation: Malmgeologi, Geovetenskap och miljöteknik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-492401
Rum: F837 - Luleå»