Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Omvårdnad inom psykiatrisk vård

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, O7024H
Kursen vänder sig till dig som är sjuksköterska och vill fördjupa dina kunskaper i psykiatrisk omvårdnad. I fokus står sjuksköterskans ansvar för en omvårdnadspraktik som betonar relationens och reflektionens betydelse och stödjer återhämtning.

Luleå tekniska universitet erbjuder dig som är legitimerad sjuksköterska möjligheten att läsa första kursen i specialistsjuksköterskeprogrammet inriktning psykiatrisk vård som fristående kurs. Kursen är helt nätbaserad och ges på kvartsfart. Kursen utgår från en förståelse för omvårdnad som en reflekterande praktik. Begrepp som process, relation, behov och åtgärd problematiseras. Betydelsen av att försöka förstå upplevelsen av psykisk ohälsa och sjukdom ur ett inifrånperspektiv betonas särskilt.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Git-Marie Ejneborn-Looi

Git-Marie Ejneborn-Looi, Universitetslektor

Organisation: Omvårdnad, Omvårdnad och medicinsk teknik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik
Telefon: 0920-493881