Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Psykologi

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, P0003H
Denna introducerande kurs i ämnet psykologi ger grundläggande kunskap och förståelse om människors tankar, känslor och beteende samt hur det påverkar och påverkas av vår sociala och fysiska omgivning.

Denna översiktskurs i psykologi ger grundläggande kunskap och förståelse om människors tankar, känslor och beteende samt hur det påverkar och påverkas av vår sociala och fysiska omgivning. Sådan psykologikunskap är värdefull för yrkesverksamma och blivande praktiker inom en mängd olika områden där kunskap och förståelse om individers beteende är av betydelse, såsom exempelvis (men ej begränsat till) lärande, vård, ledarskap, marknadsföring, utveckling av ny teknik och digitalisering samt försäljning. Kursen är även anpassad till alla som vill lära sig förstå sig själva eller andra bättre.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Camilla Grane

Camilla Grane, Universitetslektor

Organisation: Psykologi, Hälsa, medicin och rehabilitering, Institutionen för hälsa, lärande och teknik
Telefon: 0920-492952