Utbwebben - defaultbild för kurser swe

Integrationskurs II: Hållbar utveckling

15 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, P7003N
Vad avses egentligen med begreppet hållbar utveckling och vilka ekonomiska, politiska och sociala utmaningar står det hållbara samhället inför?
Kursen syftar till att fördjupa studenternas ämneskunskaper och didaktiska färdigheter. Med utgångspunkt i begreppet hållbar utveckling integreras studenternas ämneskunskaper med praktiska ämnesdidaktikiska frågeställningar. Utifrån begreppet hållbar utveckling, och omställningen mot ett hållbart samhälle, problematiseras frågor om organisering, de politiska och ekonomiska systemens möjligheter och begränsningar. Vad avses egentligen med begreppet hållbar utveckling och vilka ekonomiska, politiska och sociala utmaningar står det hållbara samhället inför? Vilka undervisningsmetoder kan tillämpas för att skapa en framgångsrik lärprocess kring dessa frågor?

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Carina Lundmark

Carina Lundmark, Biträdande professor

Organisation: Statsvetenskap, Samhällsvetenskap, Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle
Telefon: 0920-492503
Rum: A314 - Luleå»