Utbwebben - defaultbild för kurser swe

Framtidens intelligenta teknik - Vetenskapligt arbete

30 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, P7023A
Simulering av kognitiv funktion med hjälp av dator eller en humanoid robot och skriva en rapport om detta. Rapporten ska bygga på aktuell forskning inom området computational cognitive neuroscience
Studenten ska under kursen förvärva avancerade kunskaper och färdigheter i att simulera människans psykologiska och kognitiva funktioner med hjälp av dator eller humanoida robotar. Studenten ska också träna sig i vetenskaplig avrapportering. Kursen vänder sig till ingenjörer, naturvetare, beteendevetare och andra som vill fördjupa sig inom ett mycket aktuellt och spännande forskningsområde, med tillämpning på t.ex. handikappvetenskap och avancerade människa-maskin system.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Peter Bengtsson, Biträdande professor, Tf Ämnesföreträdare

Organisation: Teknisk psykologi, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle
Telefon: 0920-492474
Rum: A174 - Luleå»
Tore Ärlemalm

Tore Ärlemalm, Universitetslektor

Organisation: Teknisk psykologi, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle
Telefon: 0920-492097
Rum: A181 - Luleå»