Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Robotik för alla

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, R0006E
Kursen ger en introduktion till den fantastiska världen av robotik och artificiell intelligens utan att kräva tidigare bakgrund inom området.

Robotik är vetenskapen om direkt realisering av artificiell intelligent i verkliga applikationer där avancerade autonominivåer krävs för att utföra uppgifter utan mänsklig övervakning. Kursen kommer att ge grundläggande introduktion till principer för robotik såsom: uppfattning, kognition, intelligens, vägplanering, banspårning, autonomt utförande av uppgifter, lokalisering, avkänning och aktivering. Kursen kommer vidare att ge en introduktion till grundläggande hårdvara för att utveckla robotplattformar som drönare, mobila robotar och robotarmar, samt introducera programmeringsverktyg för robotar och AI som Python, den fysikbaserade simuleringsmiljön Gazebo och Robotic Operativsystem (ROS).

”Robotik för alla” är en kurs som syftar till att bygga en grund för att förstå robotarnas värld för alla nya studenter, även om de inte kommer att fortsatt studera inom området, samtidigt som den ger direkta rekommendationer för vidare studier och betonar den magnifika världen av robotik och artificiell intelligens. Kursen kommer att ges som en uppsättning av flera korta online-föreläsningar, i kombination med diskussionssessioner och virtuella laborationer; den rekommenderas för alla studenter som älskar teknik och är nyfikna inom området robotik och artificiell intelligens.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

George Nikolakopoulos

George Nikolakopoulos, Professor tillika ämnesföreträdare

Organisation: Robotik och artificiell intelligens, Signaler och system, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0920-491298