Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Politisk styrning i teori och praktik

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, S0038N
Kursen introducerar teoretiska utgångspunkter för studiet av förvaltning. Centralt är studiet av hur värden såsom demokrati och effektivitet tillgodoses genom olika förvaltningstraditioner.

Kursen introducerar begreppsbildningar och teoretiska utgångspunkter för studiet av förvaltning och förvaltningspolitik. Inom ramen för kursen diskuteras ett antal förutsättningar för/varianter på förvaltningens organisering såsom New Public Management: Nätverksstyrning och Multi-Level Governance, från såväl teoretiska som empiriska utgångspunkter. En central del av kursen inbegriper vidare studiet av hur värden såsom demokrati, effektivitet, legitimitet och ansvarsutkrävande tillgodoses genom olika förvaltningsmodeller och traditioner.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Carina Lundmark

Carina Lundmark, Biträdande professor

Organisation: Statsvetenskap, Samhällsvetenskap, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492503
Annica Sandström

Annica Sandström, Professor

Organisation: Statsvetenskap, Samhällsvetenskap, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491356