Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Identitet i det moderna samhället

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, S0040A
Kursen handlar om hur människor skapar sin identitet i ett modernt samhälle där teknik och media har alltmer blivit centralt för att människor ska kunna kommunicera och socialt fungera tillsammans med andra.

Kursen behandlar hur människor utvecklar sin identitet, en individuell, kollektiv och social identitet, i ett modernt samhälle. Kursen tar också upp hur den enskilda människan möter krav och förväntningar från det omgivande samhället med en ökad grad av individualisering. Kursen beskriver och analyserar teknikens betydelse för identiteten och hur media fokuserar på hur den enskilde tar ett ökat ansvar för sitt liv i ett nyliberalt klimat.

Kursen bygger på självständiga studier i dialog med lärare och medstudenter via Canvas och avslutas med en uppsats.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Saila Piippola, Universitetslektor

Organisation: Arbetsvetenskap, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-492941