Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Svenska som andraspråk B:2 Språktypologi

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på grundnivå, S0062S
Kursen syftar till att ge kunskaper i språktypologi och till att ge en beredskap i mötet med elevers förstaspråk samt en förståelse för svenskans utveckling utifrån det språktypologiska perspektivet.
Under kursen ska de studerande jämföra svenskan med andra språk med avseende på olika språkliga fenomen. Det här är kurs 2 inom Svenska som andraspråk B,  31-60 hp.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Åsa Bjuhr

Åsa Bjuhr, Universitetslektor, Utbildningsledare Grundskollärarprogrammet med inr förskoleklass och åk 1-3 och Grundskoleprogrammet inr åk 4-6

Organisation: Svenska med didaktisk inriktning, Pedagogik, språk och ämnesdidaktik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik
Telefon: 0920-491552