Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Specialpedagogisk fördjupning med fokus på barn och unga i språksvårigheter

15 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, S7002P
Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper om alla barns och elevers tal-, språk- och kommunikationsutveckling.

I kursen problematiseras barns och elevers tal-, språk- och kommunikationsutveckling med fokus på fördjupade kunskaper om hinder för barns och elevers kommunikation, tal och språk. Begreppet språklig sårbarhet samt aktuell forskning kring relationen mellan språksvårigheter och funktionsnedsättningar samt flerspråkighet problematiseras. Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) behandlas. Kursen ges på halvfart och genomförs som distanskurs via distansöverbryggande teknik. Det innebär att kontinuerlig reflektion, kommunikation, föreläsningar och examinationer sker via distansöverbryggande teknik. Nätuppkoppling, webbkamera samt hörlurar och mikrofon är krav för deltagande. 

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Åsa Gyllefjord, Universitetsadjunkt

Organisation: Pedagogik, Pedagogik, språk och ämnesdidaktik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik
Telefon: 0920-491509