
Läs- och skrivmöjligheter för alla, elever i läs- och skrivsvårigheter
Kursen innehåller aktuell forskning om språk-, läs- och skrivutveckling och undervisning samt om elever i läs- och skrivsvårigheter. En central del i kursen är förhållningssätt och metoder för att upptäcka, utreda och stödja elever i läs- och skrivsvårigheter på individ-, grupp-, skol- och organisationsnivå. Kursen ges på halvfart och genomförs som distanskurs via distansöverbryggande teknik. Det innebär att kontinuerlig reflektion, kommunikation, föreläsningar och examinationer sker via distansöverbryggande teknik. Nätuppkoppling, webbkamera samt hörlurar och mikrofon är krav för deltagande.
Anmälan
Anmälan
Ortsoberoende, Distans, Hösten 2023
Sökinformation
Erbjuds som fristående kurs.
Förkunskapskrav
För tillträde till kursen krävs avlagd grundlärarexamen, ämneslärarexamen, yrkeslärarexamen, förskollärarexamen eller annan motsvarande examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng och som bedöms som relevant. Språkkrav: Svenska 3.Kursen förutsätter grundläggande kompetens i läs- och skrivinlärning som t. ex. kurserna U0010S (Grundlärarutbildning F-3) eller U0011S (Grundlärarutbildning 4-6) eller motsvarande kurser.
Urval
Urvalet grundas på 30-285 högskolepoäng
Vill du veta mer om kursen?
I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.
Vanliga frågor om studier
Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.
Hittar du inte svaret på din fråga?
[/_special-polopoly/FormArticle.htm?a=115338&l=sv]
Frågor om kursen
Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.