Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Barn och elever med särskild begåvning

7,5 Högskolepoäng, Fortsättningskurs på avancerad nivå, S7013P
Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper om specialpedagogisk forskning och praktik för barn och elever med särskild begåvning.

Kursen behandlar empirisk forskning kring särskiljande drag hos barn och elever med särskild begåvning samt rekommenderade specialpedagogiska arbetssätt för att möta deras behov samt förebygga och hantera svårigheter som kan uppstå. Begreppen barn med särskild begåvning och elever med särskild begåvning diskuteras. Studenten har möjlighet till egen inriktning efter intresse och i samråd med undervisande lärare. Kursen genomförs med hjälp av föreläsningar, seminarier och självständiga studier. Kursen ges på kvartsfart som distanskurs via distansöverbryggande teknik. Nätuppkoppling, webbkamera samt hörlurar och mikrofon är krav för deltagande.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Åsa Gyllefjord, Universitetsadjunkt

Organisation: Pedagogik, Pedagogik, språk och ämnesdidaktik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik
Telefon: 0920-491509