Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Visuellt berättande

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, W0005F
Varje dag kommer vi i kontakt med tusentals bilder, när vi läser tidningar, tittar på filmer, spelar spel och surfar på nätet. Alla bilder vi ser berättar något eller förmedlar en känsla . Detta görs med hjälp av visuella komponenter.
Kursen visuellt berättande är en spännande distanskurs som består av både teoretiska och praktiska moment. I kursen kommer du att lära dig vilka de grundläggande komponenterna är och hur du kan förstå och kontrollera dem. Att förstå bildens visuella struktur kan hjälpa oss när vi designar hemsidor, väljer kamera vinklar och positioner,  designar en level för ett spel, arbetar med scenografi eller attributmakeri och allt annat visuellt arbete.

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Arash Källmark

Arash Källmark, Universitetsadjunkt, Utbildningsledare Datorgrafik för spel och film

Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0910-585347