Hoppa till innehållet
Kurser på Luleå tekniska universitet

Introduktion till datorspelsskapande

7,5 Högskolepoäng, Nybörjarkurs på grundnivå, W0017F
Kursen Introduktion till datorspelsskapande syftar till att ge en översikt av yrkesroller och arbetsprocesser/production pipeline inom spelindustrin. grundläggande scripting/ visual scripting samt game/level design och content creation för spel.

Att skapa spel är en avancerad process som innehåller tekniska och konstnärliga moment. Vanligtvis jobbar stora grupper med olika kompetenser och färdigheter under en längre period. Kursen berör alla moment som ingår och ger dig en övergripande bild. Kursen vänder sig till dig som vill lära dig producera och testa egna spelprototyp, eller eller om du har ambitioner att utbilda dig inom området.  För att kunna tillgodogöra sig kursen bör man ha datorvana och tidigare erfarenhet/kunskaper i 3D grafik.  Kursen är 100% webbaserad och ges på kvartsfart under vårtermin.

Anmälan

Vill du veta mer om kursen?

I kursplanen beskrivs exempelvis kursens mål och innehåll samt kurslitteratur. Eftersom en kursplan kan förändras visas alltid information om när revidering har skett och för vilken period som kursplanen gäller för. Senast tio veckor innan kursstart skall en aktuell kursplan finnas publicerad.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

Q  Hittar du inte svaret på din fråga?

Frågor om kursen

Har du detaljfrågor om kursen som du inte hittar svar på under kurssidorna eller i kursplanen, tveka inte att kontakta oss.

Arash Källmark

Arash Källmark, Universitetsadjunkt, Utbildningsledare Datorgrafik för spel och film

Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0910-585347