Hoppa till innehållet
LTU-kort LS TKL

LTU-kort

Publicerad: 1 juni 2020

Skaffa ditt kort

Du som är ny student kan skaffa ett LTU-kort när du börjar dina studier. För att hämta ut ett LTU-kort måste du uppvisa legitimation (ID-kort, körkort, pass).

Besök Service Point/Studenttorget på din studieort. Du kommer att bli fotograferad av personalen.

Aktivera kortet eller byta pinkod 

Du aktiverar ditt kort eller byter pinkod genom att logga in på Mitt LTU. Klicka på ditt namn uppe till höger, välj Mina uppgifter > LTU-kort och följ anvisningarna.

Uppdatera ditt kort

För att förlänga giltigheten på kortet måste du uppdatera ditt LTU-kort varje läsperiod efter att du har kursregistrerat dig. Detta gör du i en uppdateringsstation som finns vid Service Point/Studenttorget. Det går bara att uppdatera korten under terminstiderna.

Funktioner på kortet

Kårlegitimation - När du betalat din kåravgift kan du uppdatera kortet för att få kårlogotypen på kortet.

Mecenatkort - Om du är registrerad på minst en kurs vid LTU samt är medlem i kåren så kommer du att kunna få Mecenatlogotypen på ditt LTU-kort. Läser du minst 75% har du även rätt till SJ-logotypen för reserabatter.

Passerkort - I Luleå, Piteå och Skellefteå kan kortet användas för passage genom ytterdörrar, på kvällar och helger, samt för passage genom vissa innerdörrar. En personlig sifferkod krävs. Du väljer pinkod i samband med att du aktiverar kortet.

LTU-kort för distansstudenter

Som distansstudent måste du inte skaffa ett LTU-kort. Besöker du någon studieort kan det vara bra att under första dagen skaffa dig ett LTU-kort om du vill kunna komma in genom ytterdörrar efter kl 16.30. 

Mecenatkort för distansstudenter

När du har betalat medlemsavgiften till kåren kommer Mecenat att få uppgift om detta. De skickar då ett brev med inloggningsuppgifter till Mecenatappen. Beroende på betalningssätt kommer det att ta ett par dagar. Om du vill ha ett fysiskt Mecenatkort måste du kontakta ditt kårkansli på kansli@teknologkaren.se eller kansli@luleastudentkar.com