Hoppa till innehållet

Mottagning för nya studenter

Publicerad: 24 juni 2020

Lär känna din klass, din utbildning, ditt universitet och studieort.

"LTU har nog det bästa sättet att välkomna studenter till universitetet och Luleå"
– ny student, 2019

Mottagningen för vårterminen 2021 arrangeras av Nolleperiodsgruppen, en projektgrupp under Luleå Studentkår och Teknologkåren.

Förutom att dina studier börjar samma vecka som mottagningen så har NPG planerat följande aktiviteter för att du ska få lära känna studentlivet och campus i Luleå bättre.

Aktiviteterna kommer pågå under vecka 3 på lunch- och kvällstid.

Aktiviteter

Ny på LTU – Du får en genomgång av de lärplattformar som används på universitetet samt andra bra funktioner och stöd som finns att tillgå under din studietid, till exempel hur man skapar LTU-kort. En presentation om Luleå kommun kommer även att hållas där du får tips på vad som går att hitta på i kommunen.

Kårkväll – De två kårerna på LTU presenterar sig och ger en inblick i vad man kan göra för att förbättra sin studietid och utbildning.

Klassgemenskap – Lär känna din klass!

Frågepanel – Möt en äldre student som studerar eller har tagit examen från samma program som du läser. Du får möjlighet att ställa alla dina frågor om din utbildning och om studielivet på campus.

Sektionskväll – Förutom kårerna finns även sektioner som ser till att förbättra din studietid genom att kvalitetssäkra din utbildning, anordna evenemang, sittningar casekvällar och föreläsningar. Under kvällen visar några av universitetets sektioner upp sig och berättar om sin verksamhet och vad du som ny student kan få ta del av under din studietid.

Studentikoskväll – Sugen på att veta mer om traditioner inom studentlivet på LTU? Då ska du komma på denna kväll! Vad gör du på fritiden som student? Vad är grejen med overaller och kårmössor?

Har du några frågor?

Maila projektledare@luleastudentkar.com eller so@teknologkaren.se