Steg 3 - Infographics
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Steg 3 - Registrera dig

Introduktionsdag med registrering för programstudenter

I den programspecifika informationen framgår det var, när och hur registrering på just ditt program sker. Kom ihåg att ta med giltig legitimation.

Välkomstperioden

Välkomstperioden har som syfte är att skapa trygghet och gemenskap samt få akademisk introduktion. Det sker genom klassgemenskap dagtid och kvällstid, föreläsningar, sociala aktiviteter på kvällarna och mycket mer. Detta för att du ska lära känna din klass, din utbildning, universitetet och kommunen. Välkomstperioden kallas även nolleperioden.   

För att guida dig som ny student under denna period får du hjälp av studenter som redan pluggar på universitetet, de kallas phösare och kommer att vara din trygghet under dina första dagar på LTU. Dem kan du fråga om allt, få hjälp att hitta, hur det är att vara student och hur du kan ta del av studentlivet.

I den programspecifika information för ditt program hittar du phösarbrev där dina phösare presenterar sig samt mer information om välkomstperioden.

LTU-kort

Som programstudent får du under din första dag (introduktionsdagen) hjälp att ordna LTU-kort. Studenter som läser fristående kurs och du som skrivs in efter introduktionsdagen, kan skaffa LTU-kort på Service Point.