Tacka ja
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Tacka ja

Antagningsbesked

När det första urvalet är klart får du ett mejl där vi ber dig gå in på Mina sidor på antagning.se och läsa ditt antagningsbesked. Om du behöver ett antagningsbesked att visa upp för arbetsgivare eller liknande kan du själv skriva ut det där.

Tacka JA eller NEJ

Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats, vill du inte ha din plats ska du tacka nej. Det gör du genom att logga in på Mina sidor på antagning.se . Där tackar du också nej till de utbildnings- eller reservplatser du inte längre är intresserad av.

Antagningssystemet ser till att du inte tackar ja till för många poäng/utbildningar. När du svarat skickar antagning.se ut ett bekräftelsemejl till din e-postadress.

Du kan ändra ditt svar till och med sista svarsdag.

Återanmälan

Om du missar att tacka ja i tid, lägger systemet automatiskt in att du har tackat nej. För att kunna återanmäla dig till en kurs eller program som strukits i din anmälan måste du först ha fått ditt antagningsbesked. Är anmälningsalternativet stängt för sen anmälan går det inte att göra återanmälan.

Reservantagning

Reservantagning börjar så fort inskrivningsdagen har varit och pågår ca 1 vecka in på terminen. Har du inte hört något inom 2 veckor innebär det att du tyvärr inte kan erbjudas någon plats. Eventuell reservantagning meddelas de aktuella studenterna via antagningsbesked med post, e-post eller telefon. Det är därför viktigt att dina kontaktuppgifter på antagning.se stämmer.

Antagning av reserver görs enligt speciella regler. Det måste vara sökande i din urvalsgrupp som lämnar återbud för att du ska komma uppåt i listan och eventuellt erbjudas plats på utbildningen. På de flesta utbildningarna görs ett överintag. Det betyder att det inte är säkert att en reserv kallas så fort någon lämnar återbud till sin plats.

Att komma på inskrivningsdagen utan att du är antagen förbättrar inte dina chanser att komma in på utbildningen. Reservantagning sker i strikt turordning.