Hoppa till innehållet

Studentservice - en rundvandring

Publicerad: 1 juli 2020

Häng med när vi berätta vad finns det för stöd som student.

Häng med när vi berätta vad finns det för stöd som student.

 

Vill du se alla enskilda servicefunktioner? Skrolla vidare!

 

Career Center

Det kan vara bra att även förbereda sig för livet efter studietiden. Career Center hjälper dig genom att anordna inspirerande föreläsningar, workshops och kurser som hjälper dig att bli attraktiv på arbetsmarknaden. En dag i veckan är det drop-in, där du kan få feedback på CV, ansökningsbrev och LinkedIn.

Universitetsbiblioteket

Universitetsbiblioteket är för många studenter en naturlig plats för studier och möten, en inspirerande miljö dit alla är välkomna. Oavsett om du behöver lugn och ro, vill plugga ensam eller jobba ihop med andra, eller om du befinner dig på distans, så finns biblioteket för dig. Vi vill underlätta för ditt lärande med tillgång till en stor mängd böcker och artiklar, teknik som kan användas av alla och kunnig personal som du kan få kontakt med på plats eller på distans.

Vägledning och pedagogiskt stöd

På Luleå tekniska universitet finns programvägledning och allmän studievägledning. Är du osäker på vilken utbildning du ska välja, eller om den utbildning du valt är den rätta för dig, så är du välkommen att diskutera detta med en allmän studievägledare.

Har du läs- och skrivsvårigheter eller någon annan funktionsvariation och behöver pedagogiskt stöd?

Vårt mål är att alla ska kunna studera på så lika villkor som möjligt.

Studenthälsan

För att lyckas med studierna är det viktigt att kropp och själ är i balans. Studenthälsan kan hjälpa dig att komma vidare när du har kört fast eller om du behöver någon att prata med.

International office

Luleå tekniska universitet har ett väl utvecklat samarbete med universitet runt om i världen och det finns goda möjligheter till utbytesstudier inom de flesta programmen.

International office vid Luleå tekniska universitet

Service Point

Det ska vara enkelt att vara student på Luleå tekniska universitet. Därför har vi samlat de allra flesta av våra servicefunktioner mitt på universitetsområdet, dit du som student vänder dig för bland annat IT-support, tentamensfrågor och termins- och kursregistrering. Självklart kan du också få hjälp via telefon, e-post och webb.