Hoppa till innehållet

Välkomstperioden

Publicerad: 24 juni 2020

Lär känna din klass, din utbildning, ditt universitet och studieort.

"LTU har nog det bästa sättet att välkomna studenter till universitetet och Luleå"
-Ny student, 2019

Välkomstperioden för vårterminen 2021 kommer att ha aktiviteter online. Det sker genom bl a klassgemenskap, föreläsningar och sociala aktiviteter.

Aktiviteter

“Ny på LTU” -  Här får du en genomgång av de lärplattformar som används på LTU samt andra bra funktioner och stöd som finns att tillgå under din studietid, tex hur man skapar LTU-kort. En presentation om Luleå kommun kommer även att hållas där du får tips på vad som går att hitta på i kommunen.

Kårkväll - De 2 kårerna på LTU presenterar sig och ger en inblick i vad man kan göra för att förbättra sin studietid och utbildning.

Klassgemenskap - Lär känna din klass!

Frågepanel - Möt en äldre student som studerar eller har tagit examen från samma program som du läser. Här finns det tillfälle för dig att ställa alla dina frågor du har om din utbildning och om studielivet på campus.

Sektionskväll - Förutom kårerna så finns även sektioner som ser till att förbättra din studietid genom att kvalitetssäkra din utbildning, anordna evenemang, sittningar casekvällar och föreläsningar. Denna kväll kommer några sektioner att visa upp sig och berätta om sin verksamhet och vad du som ny student kan få ta del av under din studietid.

Studentikoskväll - Sugen på att veta mer om traditioner inom studentlivet på LTU? Då ska du komma på denna kväll! Vad gör man på fritiden som student? Vad är grejen med overaller och kårmössor?