Arbetsterapeut, distans

Publicerad: 27 februari 2020

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Läs noga igenom informationen nedan.

Registrering

På grund av rådande omständigheter kommer registrering att ske digitalt via formulär. För att registrera dig måste du först aktivera ditt användarkonto vid Luleå tekniska universitet. Hur du gör det hittar du här.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 12e augusti, till den e-postadress som finns angivet på antagning.se. Kom ihåg att titta i skräpkorgen om du inte hittar det i din inkorg.

Formuläret ska vara ifyllt senast den 18 augusti.

För dig som blir antagen efter den 10e augusti gäller annat datum för registrering. Information om detta får du via e-post.

Kontrollera att du kommer att kunna ta del av arbetsterapeutprogrammets digitala studiestart genom att gå in på vår Help-desk. Där ska du testa att logga in i våra videokonferensrum inför studiestarten.

Den 24 augusti kl 14.45 - 16.00 kan du logga in på länken  https://ltu-se.zoom.us/j/687177326  och anmäler dig till Cecilia Björklund eller
Den 25 augusti kl 14.45 - 16.00 på länken https://ltu-se.zoom.us/j/378810788  kan du anmäla dig till Maria Ranner.

Arbetsterapeutprogrammets digitala studiestarten genomförs den 26 - 28 augusti. Det specifika schemat för Studiestarten får du då du loggar in den 24 eller 25 augusti på länkarna ovan.

Har du funderingar så kontakta utbildningsledare Cecilia Björklund 0920-49 38 89 eller kursansvarig Maria Ranner 0920-49 14 52.

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat fastställs senast två veckor innan kursstart.

Studietid och Campusveckor

Programmet genomförs med distansmetodik och du studerar heltid, motsvarande 40 timmar i veckan, vardagar kl. 08.00 - 16.30, vanligtvis från ditt hem med stöd av digitala medier.

Varje termin ska du delta i 3-4 campusveckor på LTU i Luleå, måndag lunch till fredag lunch. Campusveckorna innehåller metodövningar, seminarier, workshops och examinationer. Campusveckorna är obligatoriska för att få kursbetyg.

Campusveckor termin 1

Höstterminen 2020 har vi förändrat utbildningen med utgångspunkt från Folkhälsomyndighetens och LTUs direktiv samt de risker som det kan medföra att samlas på campus, särskilt för ”sköra” personer. Vi kommer därför inte att samlas i Luleå för campusveckor under läsperiod 1, vecka 36-44. I stället kommer du att ta till dig kursinnehållet med stöd av dina kurskamrater, i olika gruppkonstellationer, och med kontinuerligt mentorskap av lärarna. Vi hoppas att det ska fungera väl och att vi kan mötas på campus Luleå under läsperiod 2, troligen under november.  (reservation för ändringar beroende av coronaepidemin)

LTUs info om corona

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen för kurs A0016H som det finns en länk till ovan, under ’Kurser läsperiod 1’. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart. Du ska ha litteraturen tillgänglig och du väljer om du vill köpa eller låna litteraturen. Många böcker är grundböcker i ämnet arbetsterapi och återkommer som kurslitteratur under alla tre årskurserna.

Eventuell ytterligare litteratur

Kompletterande litteratur och information finns angivet i studieanvisningarna i kursens Canvasrum.

Mer information om programmet

Arbetsterapeutprogrammet är treårigt och inkluderar både teoretiska och praktiska studier i arbetsterapi, medicinsk vetenskap och beteendevetenskap. Verksamhetsförlagd utbildning, VFU kurser, genomförs i termin 4, 5 och 6. Primärt har programmet VFU-platser i Norrbotten och norra Sverige. De regler som gäller för övriga Sverige hittar du på programmets hemsida. Där finns även information om studiernas innhåll, terminsplanering för teorietiska och praktiska kurser, lärare på programmet samt studenters erfarenheter av utbildningen.
På hemsidan hittar du också svar på de vanligaste frågorna om utbildningen, t ex praktiska övningar, aktivitetslabbet, regler för VFU, utlandsstudier, examensarbete, boende m m. Hämta ditt användarkonto som ska användas för LTUs studiesupport och digitala tjänster. Du kan hämta det efter 30 juli. Vi kommer att introducera de digitala verktyg du behöver under Studiestarten.

Övrig information

Arbetsterapeutprogrammet på LTU har sedan år 2003 genomförts med flexibel distansmetodik. Vi har lång och god erfarenhet av att utveckla vår flexibla distansmetodik i samverkan med våra studenter. Du kommer att kombinera studier på hemorten med campusträffar i Luleå.

På hemorten arbetar du mellan kl.8-16.30 via digitala medier, främst med streamade eller realtidsföreläsningar, seminarier, gruppuppgifter och enskilda studier. Examinationer sker både digitalt, på campus och i arbetsterapeutiska verksamheter, med varierade examinationsformer. Du planerar och genomför dina studier utifrån studieanvisningar i vår digitala plattform Canvas och obligatoriska schemapass. Vår videokonferensverktyg zoom används för streemade och realtidsföreläsningar. Allmänt används "Officepaketet" tillsammans med övriga digitala verktyg.

Distanstudier ställer höga krav på ansvar, studieplanering, aktivt lärande, studiedisciplin och samarbetsförmåga. Självklart måste du ha tillgång till dator med bredbandsuppkoppling, kamera och headset.

För arbetsterapeuter erbjuder LTU grundutbildning, avancerad nivå, forskarutbildning samt forskning. Utbildning och forskning sker i ofta i samverkan med andra utbildningar/ämnen för att verka för ökad samhällsnytta i våra insatser.

Frågor om programmet

Tveka inte att höra av dig om du har övriga frågor om programmet.

Cecilia Björklund

Cecilia Björklund, Universitetslektor, Utbildningsledare Arbetsterapeutprogrammet

Telefon: 0920-493889
Organisation: Arbetsterapi, Hälsa Medicin och Rehabilitering, Institutionen för hälsovetenskap