Hoppa till innehållet

Arbetsterapeut, distans

Publicerad: 31 mars 2021

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Läs noga igenom informationen nedan.

Registrering

Registrering på programmets första kurser i läsperiod 1 sker digitalt via formulär.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 13 augusti till den e-postadress som finns angivet på antagning.se, se till att den adressen är korrekt. Kontrollera skräpkorgen om mailet saknas i inkorgen.

Du måste skicka in svar via formuläret senast den 17 augusti för att inte förlora din plats. Registrering görs av administratör på Luleå tekniska universitet.

Vänligen kontakta Service Point före den 17 augusti om du inte hittar e-postmeddelandet efter att ha kollat din inkorg och skräppostmapp.

Arbetsterapeutprogrammet har digital studiestart som genomförs den 26 - 27 augusti. Du har även möjlighet att delta i digitala moment i LTUs on-campusstudiestart om du har tillgång till länkar i det campusgemensamma schemat.
För att få tillgång till arbetsterapeutprogrammets studiestartsschema 26-27 augusti så ska du logga in på vår Help-desk AT på någon av tiderna som anges här nedan. Du kan testa att logga in i på länken nedan så att du ser att den fungerar. Får du problem kontaktar du utbildningsledaren.

Help-desk AT:
Den 24 augusti kl 14.45 - 16.00 kan du logga in på länken https://ltu-se.zoom.us/j/687177326 och anmäler dig till Cecilia Björklund.

Den 25 augusti kl 14.45 - 16.00 på länken https://ltu-se.zoom.us/j/378810788  kan du anmäla dig till Maria Ranner.

Har du funderingar så kontakta utbildningsledare Cecilia Björklund 0920-49 38 89 eller kursansvarig Maria Ranner 0920-49 14 52.

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat fastställs senast två veckor innan kursstart.

Studietid och Campusveckor

Programmet genomförs med distansmetodik och du studerar heltid, motsvarande 40 timmar i veckan, vardagar kl. 08.00 - 16.30, vanligtvis från ditt hem med stöd av digitala medier.

Varje termin ska du delta i 3-4 campusveckor på LTU i Luleå, måndag lunch till fredag lunch. Campusveckorna innehåller metodövningar, seminarier, workshops och examinationer. Campusveckorna är obligatoriska för att få kursbetyg.
Reservation -  Campusveckorna kan ställas om beroende av rådande coronapandemi. 

Campusveckor termin 1

Under höstterminen 2021 har vi förändrat utbildningen med utgångspunkt från Folkhälsomyndighetens och LTUs direktiv samt de risker som det kan medföra att samlas på campus, särskilt för ”sköra” personer. Vi kommer därför torligen inte att samlas i Luleå för campusveckor under läsperiod 1, vecka 35-43. I stället kommer du att ta till dig kursinnehållet med stöd av dina kurskamrater, i olika gruppkonstellationer, och med kontinuerligt mentorskap av lärarna. Vi hoppas att det ska fungera väl och att vi kan mötas på campus Luleå under läsperiod 2, troligen under november.  (reservation för ändringar beroende av coronaepidemin)

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen för kurs A0016H som det finns en länk till ovan, under ’Kurser läsperiod 1’. Utöver kurslitteraturen ska du ha tillgång till litteraruren: Schell, B. A. B. & Gillen, G. (2018). Willard and Spackman's Occupational Therapy(13th ed). Philadelphia, Wolters Kluwer.
Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart. Du ska ha litteraturen tillgänglig och du väljer om du vill köpa eller låna litteraturen. Många böcker är grundböcker i ämnet arbetsterapi och återkommer som kurslitteratur under alla tre årskurserna.

Eventuell ytterligare litteratur

Kompletterande litteratur och information finns angivet i studieanvisningarna i kursens Canvasrum.

Här finns bl a information om att få åtkomst till kurslitteratur. Om du ska köpa din kurslitteratur kan du göra det på närmaste bokhandel, fysisk eller på webben.

Mer information om programmet

Arbetsterapeutprogrammet är treårigt och inkluderar både teoretiska och praktiska studier i arbetsterapi, medicinsk vetenskap och beteendevetenskap. Verksamhetsförlagd utbildning, VFU kurser, genomförs i termin 4, 5 och 6. Primärt har programmet VFU-platser i Norrbotten och norra Sverige. De regler som gäller för övriga Sverige hittar du på programmets hemsida.

På hemsidan hittar du även information om studiernas innehåll, terminsplanering för teoretiska och praktiska kurser, lärare på programmet samt studenters erfarenheter av utbildningen. Där finns även svar på de vanligaste frågorna om utbildningen, t ex praktiska övningar, aktivitetslabbet, regler för VFU, utlandsstudier, examensarbete, boende m m. Hämta ditt användarkonto som ska användas för LTUs studiesupport och digitala tjänster. Du kan hämta det efter 30 juli. Vi kommer att introducera de digitala verktyg du behöver under Studiestarten.

Övrig information

Arbetsterapeutprogrammet på LTU har sedan år 2003 genomförts med flexibel distansmetodik. Vi har lång och god erfarenhet av att utveckla vår flexibla distansmetodik i samverkan med våra studenter. Du kommer att kombinera studier på hemorten med campusträffar i Luleå.

På hemorten arbetar du mellan kl.8-16.30 via digitala medier, främst med streamade eller realtidsföreläsningar, seminarier, gruppuppgifter och enskilda studier. Examinationer sker både digitalt, på campus och i arbetsterapeutiska verksamheter, med varierade examinationsformer. Du planerar och genomför dina studier utifrån studieanvisningar i vår digitala plattform Canvas och obligatoriska schemapass. Vår videokonferensverktyg zoom används för streamade och realtidsföreläsningar. Allmänt används "Officepaketet" tillsammans med övriga digitala verktyg.

Distanstudier ställer höga krav på ansvar, studieplanering, aktivt lärande, studiedisciplin och samarbetsförmåga. Självklart måste du ha tillgång till dator med bredbandsuppkoppling, kamera och headset.

För arbetsterapeuter erbjuder LTU grundutbildning, avancerad nivå, forskarutbildning samt forskning. Utbildning och forskning sker i ofta i samverkan med andra utbildningar/ämnen för att verka för ökad samhällsnytta i våra insatser.

Frågor om programmet

Tveka inte att höra av dig om du har övriga frågor om programmet.

Cecilia Björklund

Cecilia Björklund, Universitetslektor, Utbildningsledare Arbetsterapeutprogrammet

Telefon: 0920-493889
Organisation: Arbetsterapi, Hälsa, medicin och rehabilitering, Hälsa Medicin och Rehabilitering, Institutionen för hälsa, lärande och teknik, Institutionen för hälsovetenskap