Datornätverk, Skellefteå

Publicerad: 27 februari 2020

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Läs noga igenom informationen nedan.

Registrering

På grund av rådande omständigheter kommer registrering att ske digitalt via formulär. För att registrera dig måste du först aktivera ditt användarkonto vid Luleå tekniska universitet. Hur du gör det hittar du här.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 12e augusti, till den e-postadress som finns angivet på antagning.se. Kom ihåg att titta i skräpkorgen om du inte hittar det i din inkorg.

Formuläret ska vara ifyllt senast den 18 augusti.

För dig som blir antagen efter den 10e augusti gäller annat datum för registrering. Information om detta får du via e-post.

Vi erbjuder i år en kortare välkomstperiod med start 26 august, kl: 9:00, i Skellefteå, den så kallade Nolleperioden. Detta är inte obligatoriskt men vi rekommenderar att man deltar. Välkomstperioden inleds med en programinformation där du får träffa ansvarig för din utbildning, fortsättningsvis information och Phösaraktiviteter. Se schema för perioden nedan, publiceras i augusti.

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat fastställs senast två veckor innan kursstart.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen och du finner den i länken ovan under ’kurser läsperiod 1’. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart.

Glöm inte att beställa kurslitteraturen innan kursstart

Mer information om programmet

Måndag 31 augusti börjar läsperiod 1 (Lp 1) då du läser dina första kurser.

Övrig information

Resan

Skellefteå har en flygplats som ligger 18 km söder om staden och det finns direktflyg till/från Arlanda. På flygplatsen finns även en flygbuss som kör till olika platser i Skellefteå. Bussen tar endast kortbetalning.

Studier

Att studera på universitetet är lite annorlunda mot vad du kanske är van från gymnasiet. Läsåret är indelat i fyra så kallade läsperioder fördelat på två terminer. En annan skillnad är att du oftast läser endast två ämnen åt gången (per läsperiod). Utbildningen är på helfart och förutsätter att du lägger ner cirka 40 timmar per vecka på dina studier.

Frågor om programmet

Hör gärna av dig om du har övriga frågor om programmet.

Karl Andersson

Karl Andersson, Biträdande professor, Verksamhetsledare

Telefon: 0910-585364
Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, CDT, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik