Hoppa till innehållet

Datornätverk, Skellefteå

Publicerad: 6 april 2021

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Registrering

Registrering på programmets första kurser i läsperiod 1 sker digitalt via formulär.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 13 augusti till den e-postadress som finns angivet på antagning.se, se till att den adressen är korrekt. Kontrollera skräpkorgen om mailet saknas i inkorgen.

Du måste skicka in svar via formuläret senast den 17 augusti för att inte förlora din plats. Registrering görs av administratör på Luleå tekniska universitet.

Vänligen kontakta Service Point före den 17 augusti om du inte hittar e-postmeddelandet efter att ha kollat din inkorg och skräppostmapp.

Vi erbjuder i år en kortare välkomstperiod med start måndag 23 augusti, kl: 09:00 i Skellefteå, den så kallade Nolleperioden. Detta är inte obligatoriskt men vi rekommenderar att man deltar. Välkomstperioden inleds med en programinformation där du får träffa ansvarig för din utbildning, fortsättningsvis information och Phösaraktiviteter. Se schema för perioden nedan, publiceras i augusti.

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat fastställs senast två veckor innan kursstart.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen och du finner den i länken ovan under ’kurser läsperiod 1’. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart.

Glöm inte att beställa kurslitteraturen innan kursstart

Här finns bl a information om att få åtkomst till kurslitteratur. Om du ska köpa din kurslitteratur kan du göra det på närmaste bokhandel, fysisk eller på webben.

Mer information om programmet

Måndag 30 augusti börjar läsperiod 1 (Lp 1) då du läser dina första kurser.

Övrig information

Resan

Skellefteå har en flygplats som ligger 18 km söder om staden och det finns direktflyg till/från Arlanda. På flygplatsen finns även en flygbuss som kör till olika platser i Skellefteå. Bussen tar endast kortbetalning.

Studier

Att studera på universitetet är lite annorlunda mot vad du kanske är van från gymnasiet. Läsåret är indelat i fyra så kallade läsperioder fördelat på två terminer. En annan skillnad är att du oftast läser endast två ämnen åt gången (per läsperiod). Utbildningen är på helfart och förutsätter att du lägger ner cirka 40 timmar per vecka på dina studier.

Frågor om programmet

Hör gärna av dig om du har övriga frågor om programmet.

Karan Mitra

Karan Mitra, Universitetslektor

Telefon: 0910-585386
Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, Institutionen för system- och rymdteknik