Hoppa till innehållet

Datorspelsprogrammering, högskoleingenjör, Skellefteå

Publicerad: 31 mars 2021

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Registrering

Registrering på programmets första kurser i läsperiod 1 sker digitalt via formulär.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 13 augusti till den e-postadress som finns angivet på antagning.se, se till att den adressen är korrekt. Kontrollera skräpkorgen om mailet saknas i inkorgen.

Du måste skicka in svar via formuläret senast den 17 augusti för att inte förlora din plats. Registrering görs av administratör på Luleå tekniska universitet.

Vänligen kontakta Service Point före den 17 augusti om du inte hittar e-postmeddelandet efter att ha kollat din inkorg och skräppostmapp.

Vi erbjuder i år en kortare välkomstperiod med start måndag 23 augusti, kl: 08:30 i Skellefteå, den så kallade Nolleperioden. Detta är inte obligatoriskt men vi rekommenderar att man deltar. Välkomstperioden inleds med en programinformation där du får träffa ansvarig för din utbildning, fortsättningsvis information och Phösaraktiviteter. Se schema för perioden nedan, publiceras i augusti.

Förberedande kurs i matematik

Ingenjörsstudier kräver gedigna kunskaper i matematik, något man lägger till grund för genom flera matematikkurser under de första studieåren. För att kunna tillgodogöra dig innehållet i dessa behöver dina gymnasiekunskaper i matematik vara aktuella. Du bör därför utnyttja tillfället att putsa upp dem genom att följa överbryggningskursen i matematik (även känd som proppen) som normalt ges under välkomstperioden.

På grund av den pågående Coronapandemin kommer dock inte välkomstperioden att kunna genomföras som vanligt i år. Det innebär ett större egenansvar för dig som är blivande student på våra ingenjörs- och civilingenjörsprogram. Här gäller det att tidigt komma igång med att friska upp matematiken. Det gör du enklast genom att beställa boken Dunkels et al., Mot bättre vetande i matematik, tredje upplagan, Studentlitteratur, ISBN 978-91-4401919-2.

Handledningspass över zoom:

Torsdag 19/8, 8.45-10.15

Fredag 20/8, 8.45-10.15

Onsdag 25/8, 8.45-10.15

Fredag 27/8, 8.45-10.15

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat fastställs senast tio (10) arbetsdagar före kursstart.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen och du finner den i länken ovan under ’kurser läsperiod 1’. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart.

Här finns bl a information om att få åtkomst till kurslitteratur. Om du ska köpa din kurslitteratur kan du göra det på närmaste bokhandel, fysisk eller på webben.

Mer information om programmet

Måndag 30 augusti börjar läsperiod 1 (Lp 1) då du läser dina första kurser.

Övrig information

Resan

Skellefteå har en flygplats som ligger 18 km söder om staden och det finns direktflyg till/från Arlanda. På flygplatsen finns även en flygbuss som kör till olika platser i Skellefteå. Bussen tar endast kortbetalning.

Studier

Att studera på universitetet är lite annorlunda mot vad du kanske är van från gymnasiet. Läsåret är indelat i fyra så kallade läsperioder fördelat på två terminer. En annan skillnad är att du oftast läser endast två ämnen åt gången (per läsperiod). Utbildningen är på helfart och förutsätter att du lägger ner cirka 40 timmar per vecka på dina studier.

Frågor om programmet

Hör gärna av dig om du har övriga frågor om programmet.

Fredrik Lindahl

Fredrik Lindahl, Universitetsadjunkt

Telefon: 0910-585336
Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, Institutionen för system- och rymdteknik