Hoppa till innehållet

Elkraftteknik, högskoleingenjör, distans

Publicerad: 6 april 2021

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Registrering

Registrering på programmets första kurser i läsperiod 1 sker digitalt via formulär.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 13 augusti till den e-postadress som finns angivet på antagning.se, se till att den adressen är korrekt. Kontrollera skräpkorgen om mailet saknas i inkorgen.

Du måste skicka in svar via formuläret senast den 17 augusti för att inte förlora din plats. Registrering görs av administratör på Luleå tekniska universitet.

Vänligen kontakta Service Point före den 17 augusti om du inte hittar e-postmeddelandet efter att ha kollat din inkorg och skräppostmapp.

Utbildningen, som är på distans, kommer att ges gemensamt av tre universitet, Luleå tekniska universitet, Mittuniversitetet och Umeå universitet. Utbildningen är i stort sett densamma oavsett vilket universitet man har sökt till.

Programmet har en gemensam programhemsida för alla tre universitet där du som student kan hitta all gemensam information om programmet som du ska behöva. För att komma åt alla delar på sidan måste du genomföra följande steg:

  1. Gå till adressen www.elkraft.nu och klicka på ”logga in” och skapa ett nytt användarkonto. (Observera att detta inte är samma konto som du fått till universitets studentportal som kallas ”Mitt LTU”.) Välj ditt riktiga för- och efternamn så vi kan särskilja er.
  2. Gå till www.elkraft.nu. Logga in med den inloggning du skapat och klicka på "Enrol me in this course". Använd "Volt" som Enrollment key.

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat hittar du i Canvasrummet för kurserna vid LTU.

Träffar

Programmet är en distansutbildning och du studerar heltid, motsvarande 40 timmar i veckan.

Antal träffar första terminen

2

Antal dagar per träff

1 vecka per träff

Obligatoriska träffar

2

Datum för träffarna

v35 är förlagd till LTU Campus Skellefteå. Detta förutsatt att restriktionerna kring pandemin är hävda, om inte så meddelar vi dig så snart vi vet.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen och du finner den i länken ovan under ’kurser läsperiod 1’. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart.

Här finns bl a information om att få åtkomst till kurslitteratur. Om du ska köpa din kurslitteratur kan du göra det på närmaste bokhandel, fysisk eller på webben.

Mer information om programmet

Notera att programmet har en senare studiestart än många övriga program. Företagen som är med och sponsrar denna utbildning anordnar en bussresa från Sundsvall till Skellefteå och boende under veckan.

Senast den 13 augusti måste du även anmäla dig, via det anmälningsformulär som finns på vår programgemensamma websida www.elkraft.nu, att du tänker komma till samlingen i Skellefteå. Dessutom måste du anmäla om du tänker utnyttja erbjudandet om resa och boende.

På www.elkraft.nu finns även detaljer såsom avgångstider, påstigningsplatser mm så håll noggrann koll på den sidan inför studiestart eftersom justeringar kan ske.

OBS! Om du anmäler att du ska utnyttja erbjudandet om resan och boende och sedan inte dyker upp utan att avanmäla dig kommer de medverkande företagen att debitera de kostnader de har för att anordna resan och boendet, ca 2 000 kr. Om du av någon anledning inte avser att påbörja utbildningen är det viktigt att du så snart som möjligt lämnar återbud.

Repetera din gymnasiematematik

För att enklare kunna ta till sig matematiken på universitet är det mycket bra om du har repeterat matematiken inför starten av matematikkurserna. MiUn, som ger kurserna i matematik på detta program, ger under sommaren en preparandkurs i matematik. Information om hur man startar och genomför kursen finns på www.elkraft.nu under länken ”Preparandakurs i Matematik”.

Välkommen!

Frågor om programmet

Tveka inte att höra av dig om du har övriga frågor om programmet.

Micael Öhman

Micael Öhman, Universitetslektor

Telefon: 0910-585374
Organisation: Träteknik, Träteknik, Institutionen för teknikvetenskap och matematik