Elkraftteknik, högskoleingenjör, distans

Publicerad: 17 juni 2020

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Läs noga igenom informationen nedan.

Utbildningen, som är på distans, kommer att ges gemensamt av tre universitet, Luleå tekniska universitet, Mittuniversitetet och Umeå universitet. Utbildningen är i stort sett densamma oavsett vilket universitet man har sökt till.

Programmet har en gemensam programhemsida för alla tre universitet där du som student kan hitta all gemensam information om programmet som du ska behöva. För att komma åt alla delar på sidan måste du genomföra följande steg:

  1. Gå till adressen www.elkraft.nu och klicka på ”logga in” och skapa ett nytt användarkonto. (Observera att detta inte är samma konto som du fått till universitets studentportal som kallas ”Mitt LTU”.) Välj ditt riktiga för- och efternamn så vi kan särskilja er.
  2. Gå till www.elkraft.nu. Logga in med den inloggning du skapat och klicka på "Enrol me in this course". Använd "Volt" som Enrollment key.

Registrering

På grund av rådande omständigheter kommer registrering att ske digitalt via formulär. För att registrera dig måste du först aktivera ditt användarkonto vid Luleå tekniska universitet. Hur du gör det hittar du här.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 12e augusti, till den e-postadress som finns angivet på antagning.se. Kom ihåg att titta i skräpkorgen om du inte hittar det i din inkorg.

Formuläret ska vara ifyllt senast den 18 augusti.

För dig som blir antagen efter den 10e augusti gäller annat datum för registrering. Information om detta får du via e-post.

Utbildningen startar med träff i Skellefteå v.36!

1 september kl 13.00 i Forumsalen

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat hittar du i Canvasrummet för kurserna vid LTU.

Träffar

Programmet är en distansutbildning och du studerar heltid, motsvarande 40 timmar i veckan.

Antal träffar första terminen

2

Antal dagar per träff

1 vecka per träff

Obligatoriska träffar

2

Datum för träffarna

v.36 i Skellefteå

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen och du finner den i länken ovan under ’kurser läsperiod 1’. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart.

Mer information om programmet

Notera att programmet har en senare studiestart än många övriga program. Företagen som är med och sponsrar denna utbildning anordnar en bussresa från Sundsvall till Skellefteå och boende under veckan.

Senast den 13 augusti måste du även anmäla dig, via det anmälningsformulär som finns på vår programgemensamma websida www.elkraft.nu, att du tänker komma till samlingen i Skellefteå. Dessutom måste du anmäla om du tänker utnyttja erbjudandet om resa och boende.

På www.elkraft.nu finns även detaljer såsom avgångstider, påstigningsplatser mm så håll noggrann koll på den sidan inför studiestart eftersom justeringar kan ske.

OBS! Om du anmäler att du ska utnyttja erbjudandet om resan och boende och sedan inte dyker upp utan att avanmäla dig kommer de medverkande företagen att debitera de kostnader de har för att anordna resan och boendet, ca 2 000 kr. Om du av någon anledning inte avser att påbörja utbildningen är det viktigt att du så snart som möjligt lämnar återbud.

Repetera din gymnasiematematik

För att enklare kunna ta till sig matematiken på universitet är det mycket bra om du har repeterat matematiken inför starten av matematikkurserna. MiUn, som ger kurserna i matematik på detta program, ger under sommaren en preparandkurs i matematik. Information om hur man startar och genomför kursen finns på www.elkraft.nu under länken ”Preparandakurs i Matematik”.

Välkommen!

Frågor om programmet

Tveka inte att höra av dig om du har övriga frågor om programmet.

Micael Öhman

Micael Öhman, Universitetslektor

Telefon: 0910-585374
Organisation: Träteknik, Träteknik, Institutionen för teknikvetenskap och matematik