Hoppa till innehållet

Förskollärare, Luleå distans

Publicerad: 6 april 2021

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Läs noga igenom information nedan.

Registrering

Registrering på programmets första kurser i läsperiod 1 sker digitalt via formulär.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 13 augusti till den e-postadress som finns angivet på antagning.se, se till att den adressen är korrekt. Kontrollera skräpkorgen om mailet saknas i inkorgen.

Du måste skicka in svar via formuläret senast den 17 augusti för att inte förlora din plats. Registrering görs av administratör på Luleå tekniska universitet.

Vänligen kontakta Service Point före den 17 augusti om du inte hittar e-postmeddelandet efter att ha kollat din inkorg och skräppostmapp.

Kurs första terminen

Schema

Schemat fastställs senast två veckor innan kursstart.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen som du finner via länken ovan under ’Kurs första terminen´. På kurssidan klickar du vidare på länken Kursplan. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart.

Här finns bl a information om att få åtkomst till kurslitteratur. Om du ska köpa din kurslitteratur kan du göra det på närmaste bokhandel, fysisk eller på webben.

Mer information om programmet

Förskollärarutbildningen ges på distans, vilket också innefattar fysiska träffar på Campus Luleå med tre-fem sammanhängande dagar tre-fyra gånger per termin. Flertalet av de fysiska träffarna innehåller obligatoriska examinerande moment. Utifrån rådande pandemi kan höstterminen -21 komma att planeras annorlunda gällande fysiska träffar. Planering meddelas närmare kursstart. Mellan träffarna har du många kontakter med lärare och studiekamrater i form av föreläsningar, workshops, seminarier och grupparbeten som sker med teknikens hjälp och oftast i realtid. Det är därför viktigt att du betraktar även distansstudier som heltidsstudier som bedrivs på dagtid. 

Lärande är både en social och individuell process, och genom att aktivt delta i arbetspass och processer ger du ditt lärande goda förutsättningar. Vi ser fram emot att vara en del av din studieresa.

Välkommen till förskollärarprogrammet vid LTU!

Information om distansstudier

Frågor om programmet

Har du övergripande frågor om programmet kan du kontakta ansvarig utbildningsledare

Susanne Westman

Susanne Westman, Universitetslektor, Utbildningsledare förskollärarutbildningen

Telefon: 0920-493117
Organisation: Pedagogik, Pedagogik, språk och ämnesdidaktik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik