Grafisk design, kandidat, Luleå

Publicerad: 27 februari 2020

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Läs noga igenom informationen nedan.

Registrering

På grund av rådande omständigheter kommer registrering att ske digitalt via formulär. För att registrera dig måste du först aktivera ditt användarkonto vid Luleå tekniska universitet. Hur du gör det hittar du här.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 12e augusti, till den e-postadress som finns angivet på antagning.se. Kom ihåg att titta i skräpkorgen om du inte hittar det i din inkorg.

Formuläret ska vara ifyllt senast den 18 augusti.

För dig som blir antagen efter den 10e augusti gäller annat datum för registrering. Information om detta får du via e-post.

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat fastställs senast två veckor innan kursstart.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen och du finner den i länken ovan under ’kurser läsperiod 1’. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart.

Mer information om programmet

Det konstnärliga kandidatprogrammet Grafisk design är en relativt ny utbildning vid Luleå tekniska universitet. Under dina tre studieår kommer du att arbeta med grafisk design, typografi, bild och språk, för att i framtiden kunna verka som grafisk designer. Du kommer att arbeta i ett flertal spännande designprojekt tillsammans med andra studenter, såväl i kurser som utanför utbildningen. Du kommer att träffa gästföreläsare från akademi och designbransch. Alla dessa personer blir viktiga kontakter för dig under dina studier och inför din framtid i designbransch.

Kurserna under årskurs ett ska ge dig grundläggande kunskap inom grafisk design; konstnärliga tekniker, typografi, bild, text och språk, interaktionsdesign, designmetoder, konstnärligt skrivande och kommunikation och medier.

Under årskurs två läser du identitetsdesign och informationsdesign samt fördjupande kurser inom typografi och interaktionsdesign. I slutet av årskurs två ges möjlighet till praktik, som du ordnar själv. Praktikperioden kan med fördel göras på annan ort.

Årskurs tre varvar valfritt utrymme med en projektkurs där du jobbar i ett grafiskt designprojekt. Tänk på att om du funderar över utlandsstudier så är denna period möjlig att nyttja till det. I kursen Designreflektion förbereder du dig inför ditt examensarbete som du genomför som sista kurs vid programmet, inför konstnärlig kandidatexamen i Grafisk design. Vår rekommendation är att du börjar läsa igenom kursplanen och kurslitteraturen för den första kursen D0032A Grafisk design; konstnärliga tekniker, material och medier

Frågor om programmet

Hör gärna av dig om du har övriga frågor om programmet.

Johan Wallerström

Johan Wallerström, Universitetsadjunkt

Telefon: 0920-492328
Organisation: Industriell design, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle