Hoppa till innehållet

Hälsovägledning, kandidat, distans

Publicerad: 6 april 2021

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Läs noga igenom informationen nedan.

Registrering

Registrering på programmets första kurser i läsperiod 1 sker digitalt via formulär.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 13 augusti till den e-postadress som finns angivet på antagning.se, se till att den adressen är korrekt. Kontrollera skräpkorgen om mailet saknas i inkorgen.

Du måste skicka in svar via formuläret senast den 17 augusti för att inte förlora din plats. Registrering görs av administratör på Luleå tekniska universitet.

Vänligen kontakta Service Point före den 17 augusti om du inte hittar e-postmeddelandet efter att ha kollat din inkorg och skräppostmapp.
 
 

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat hittar du i Canvasrummet för varje kurs samt i TimeEdit genom att söka på kurskod. Schemat fastställs senast två veckor innan kursstart.

 

Träffar

Programmet är en distansutbildning och du studerar heltid, motsvarande 40 timmar i veckan. Varje termin ska du delta i 1-3 obligatoriska campusveckor på LTU i Luleå, måndag lunch till fredag lunch. Campusveckorna är obligatoriska för att få kursbetyg. Reservation - campusveckorna kan ställas om beroende av rådande coronapandemi.

Antal träffar första terminen

2

Antal dagar per träff

5

Obligatoriska träffar

2

Datum för träffarna

2021-08-30 - 2021-09-03

2021-10-25 - 2021-10-29

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen och du finner den i länken ovan under ’kurser läsperiod 1’. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart. Du ska ha litteraturen tillgänglig och du väljer själv om du vill köpa eller låna litteraturen. Flera av böckerna är återkommande under alla tre årskurserna.

Här finns bl a information om att få åtkomst till kurslitteratur. Om du ska köpa din kurslitteratur kan du göra det på närmaste bokhandel, fysisk eller på webben.

Mer information om programmet

Ett par informationsmöten via nätet kommer att hållas under vecka 34. Information och en länk för deltagandet skickas ut någon dag efter att inskrivningen är klar. Vid detta tillfälle så introducerar vi de digital verktyg som behövs i utbildningen. 

Den första obligatoriska kursträffen (s.k. campusvecka) på LTUs campus börjar kl. 13:00 på måndagen den 30 augusti, och pågår till fredagen den 3 september kl. 12:00 (vecka 35).

Hälsovägledarprogrammet är ett treårigt program och inkluderar både teoretiska och praktiska moment. I ett flertal kurser genomförs praktik på olika arbetsplatser som studenterna själva väljer på sin hemort. Mer information om programmet finns på LTU's hemsida, här finner du terminsplanering, information om lärare på programmet samt studenters erfarenheter av utbildningen. 

Vi har lång och god erfarenhet av distansmetodik och du kombinerar studier på hemorten med campusträffar i Luleå. På hemorten arbetar du måndag till fredag mellan klockan 8.15-16.15 via digitala medier, främst genom streamade föreläsningar, gruppuppgifter och enskilda studier. Examinationer sker både digital hemifrån men även under campusveckorna i Luleå. Du planerar och genomför dina studier utifrån studieanvisningar i våra digitala plattform Canvas och obligatoriska schemapass. Vi använder verktygen ZOOM för föreläsningar och möte. Som student får du även tillgång till Office 365.

Distansstudier ställer höga krav på disciplin, eget ansvar, samarbetsförmåga och studieplanering. Du läser på heltid i tre år vilket innebär 40 timmars studier varje vecka.

 

Frågor om programmet

Tveka inte att höra av dig om du har övriga frågor om programmet.

Jimmy Ingemansson

Jimmy Ingemansson, Universitetsadjunkt, Utbildningsledare Hälsovägledarprogrammet

Telefon: 0920-492931
Organisation: LTUMVO, Hälsa, medicin och rehabilitering, Institutionen för hälsa, lärande och teknik